Adem in, adem uit…

Een goede ademhaling is… ALLES!

Energie haal je uit je voeding en uit je ademhaling. Nu kennen de meesten het gezegde wel; ’je bent wat je eet’, maar ook; ’je bent hoe je ademt..’. Er is namelijk zuurstof nodig om alle processen in je lijf aan te sturen.  Als 1 van de 2 niet goed gaat kun je vervelende klachten krijgen. Wanneer je dagelijks op je ademhaling let zul je zien dat je conditie aanzienlijk verbetert en een leuke bijkomstigheid van een goede ademhaling is dat je meer vet gaat verbranden ipv suikers en hierdoor neemt je trek in suikers ook weer af! Goede ademhaling=WinWin

Voorbeeld: Ga zitten met beide voeten stevig op de grond of ga comfortabel liggen met je handen op je buik. Je ademt ‘gewoon’, maar bij het uitademen blaas je zo ver uit dat je zelfs je buikspieren aan moet spannen…1,2…en inademen.. Herhaal dit een paar x en geniet van de ontspanning!

Je voelt zelf onmiddellijk het verschil. Je buik gaat mee omhoog en je longen vullen zich helemaal. Deze ademhaling ontspant de spieren, zorgt voor meer bewustzijn en ontspant de geest! Doe het ook eens vlak voor het slapengaan, het bevordert namelijk ook een goede nachtrust. Probeer zelf maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *