Massages

_MG_3021-bewerkt elleboog buddha

Therapeutische massage en acupressuur:

Meridiaanmassage is een massage waarbij de energiebanen (meridianen) en daarbij behorende acupunctuurpunten of energiepunten gestimuleerd / gemasseerd worden. Hierdoor wordt de energie doorstroom naar alle organen en lichaamsdelen van het lichaam bevorderd.

Acupressuur is een verzameling van verschillende Chinese geneeskundes. Deze hebben hun oorsprong in het taoïsme, een filosofie gebaseerd op de samenhang en de balans tussen mens en omgeving op elk denkbaar niveau.
Alles draait om ‘energie’ en energie draait om ‘alles’. Energie die zorgt voor de opeenvolging van de seizoenen en voor eb en vloed, en voor onze warmtehuishouding, voor onze immuniteit, voor onze spijsvertering, voor ons stemgeluid.

De bewegende energie, zowel binnen ons lichaam als tussen ons en de buitenwereld, wordt veroorzaakt door de spanning tussen yin en yang.
Yin is de koude vorm van energie, het is synoniem met alles dat naar beneden en naar binnen gaat; met rust, duisternis, vocht, nacht, winter, aarde.
Yang is de warme vorm van energie en staat voor alles dat stijgt en naar buiten beweegt; het staat voor actie, licht, warmte, dag, zomer, hemel.

Zowel in ons lichaam als in de kosmos kan het een niet zonder het ander. Met acupressuur krijg je hulp in het vinden van je unieke balans en zet je een stap in de juiste richting om je zelfhelend vermogen te activeren. Door druk uit te oefenen op acupressuurpunten en meridianen (energiebanen) en gewrichten en spieren zo te manipuleren, worden er blokkades opgeheven en kan levensenergie weer vrij stromen.

Stoelmassage:

Massage die zittend en met kleren aan gegeven wordt. Het is een acupressuur massage op de rug, nek, schouders en armen. Geschikt voor mensen die lang in eenzelfde houding zitten of werken en waar dus RSI op de loer ligt.
Stoelmassage wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.