Tsi Mo Klassieke Acupunctuur

Acupunctuur
De klassieke acupunctuur is een oeroude geneeswijze (5000 jaar oud) en heeft zijn oorsprong in Tibet. Het woord acupunctuur is samengesteld uit de woorden ‘acus’ (naald) en ‘punctus’ (doorboren van de huid).

In je lichaam, net onder de opperhuid, stromen energiebanen. Deze banen noemen we ‘meridianen’. Door deze meridianen stroomt energie, die nodig is om je als mens goed te laten functioneren. De naalden worden op bepaalde punten van deze meridianen gezet om vanuit daar jouw eigen unieke balans te herstellen.

In de Tsi Mo, Klassieke Acupunctuur van Ton van der Molen bepalen we waar deze naalden gaan komen door middel van polsdiagnose. In je pols liggen Organen gespiegeld die verband houden met de meridianen en je echte organen. Een behandeling zal dan ook altijd beginnen met een polsdiagnose, want alleen dan kan ik jouw disbalans vinden en daar waar nodig een naald zetten. Disbalans krijg je door bijvoorbeeld een teveel aan één emotie of een breuk of slaaptekort. Op zo’n moment krijgt ziekte een kans om je uit balans te halen.

Acupunctuur zorgt ervoor dat je energie weer gaat stromen, blokkades en verstoringen worden opgeheven en jouw zelfgenezend vermogen optimaal geactiveerd wordt. 

Klachten waarvoor acupunctuur ingezet zou kunnen worden:
Hooikoorts, spanning op de borst, hartkloppingen buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, nek- en rug klachten, tenniselleboog, RSI, menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, jeuk, eczeem, acne, gordelroos, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, misselijk, zuurbranden, constipatie, diarree, rusteloosheid, dwangmatig huilen, lachen, depressiviteit, burn-out, geestelijke en lichamelijke uitputting,  urineweginfecties, onvruchtbaarheid, zwangerschapsklachten, slaapstoornissen